ID: G-2NEDJ9DDC6

Ons verhaal

Historie

Van Altena Groothandel is opgericht in 1937 te Alverna, Gemeente Wijchen. Opgericht door de familie van Altena en nog steeds in handen van de familie, inmiddels de derde generatie. Omstreeks 1973 zijn wij verhuisd van Alverna naar de Pieter Zeemanstraat 37 op industrie Oost te Wijchen. Nadat ook dat pand te klein werd is het magazijn en de administratie verhuist van Pieter Zeemanstraat 37 naar een groter pand op Pieter Zeemanstraat 11. In augustus 2000 is het eveneens het afhaalcentrum verhuist naar de Pieter Zeemanstraat 11, waardoor we alle functies onder één dak hebben gebracht. 

Per 1 juni 2021 heeft van Altena Groothandel de bedrijfsactiviteiten van Snellen Horeca Service te Heijen overgenomen. Snellen Horeca Service en Van Altena Groothandel zijn beide regionale familiebedrijven, die zich onderscheiden in kwaliteit en service. Als gevolg van het samengaan kwamen de medewerkers van Snellen Horeca Service per 1 juni 2021 in dienst van Van Altena Groothandel. 

Afnemers

Van Altena Groothandel levert o.a. aan ondernemers van rijdende winkels, seizoensbedrijven, bedrijfs- en sportkantines, cafetaria's, horecagelegenheden en scholen. Tevens verzorgen wij een groot aantal evenementen. Dit doen wij in samenwerking met o.a. Warsteiner, Grolsch, Bavaria en Gulpener. 

Assortiment

Van Altena Groothandel beschikt over een uitgebreid assortiment. Daarnaast breiden wij ons assortiment wekelijks uit met diverse noviteiten, afgestemd op de wensen van onze afnemers. Zo bestaat ons assortiment uit: 

- Friet/Snacks, waaronder de snacks van ons huismerk Subliem. 

- Duurzame verpakkingsmaterialen 

- Zoetwaren en koeken

- Groente, fruit en maaltijden van Van Eldijk te Wijchen

- Vleeswaren van Van Leeuwen te Ewijk 

- Koffie, thee en cacao waaronder de koffie van ons huismerk Koffiegigant 

- Was- afwas en reinigingsmiddelen 

- Frisdranken

- (Speciaal)bieren op fles, blik en fust 

- Wijnen en gedistilleerde dranken 

- Diervoeding 

- Non-food en huishoudelijke producten 

Al deze artikelen zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop

Koffiegigant

Sinds 2011 is Koffiegigant onderdeel van Van Altena. Een eigen koffie concept, met een eigen servicedienst en eigen koffielijn. Koffiegigant is inmiddels bij veel bedrijven en sportkantines te vinden. Koffiegigant werkt met professionele koffiemachines van onder andere: Etna, Douwe Egberts en Bravilor. De koffieautomaten kunnen geleverd worden op zowel koop als huurbasis.